Økologisk Vin (9 varer)

Vin er for os en delikat nydelse til de gode stunder.

Vin har i sig selv ingen indflydelse på din mundhygiejne (og det ved vi også godt). Men den gør den absolut ikke værre.

Livskvalitet hænger absolut sammen med lysten, og overskuddet til at lige gøre det ekstra som giver dig en bedre mundhygiejne. Som altid med os….. kvalitet frem for kvantitet.

Vi har udvalgt enkelte økologiske vine af høj kvalitet, som vi rigtig gerne vil dele med dig, og som vi specielt har udvalgt fra vores absolutte ynglings område i Sydfrankrig.

Og igen du får ikke en bedre mundhygiejne af at drikke vin, men fordi mundpleje handler om så meget mere end bare tandbørster, tandtråd og den rigtige tandpasta, så har vi valgt at give dig muligheden for at købe rigtig god økologisk vin, til en rigtig god pris.

Det hele hænger sammen. Man skal have det godt, for at have overskud til mundplejen.

Og hvis man vælger at nyde og mærke livet lidt mere, ved at drikke vin, hvorfor så ikke vælge en rigtig god vin fra små lokale vinbønder, som særligt brænder for den økologiske vinproduktion?

Den økologiske vinproduktion har et udbytte på 20% mindre end konventionel vin produktion.

Lækker økologisk rødvin
 

Lad os præsentere dig for vores to vinbønder:

 
 
Mas Seren

Vinbonden Emanuelle Schloch hos Mas Seren, producerer sin økologiske vin på gammeldags maner med håndkraft.

Hele produktionen foregår med stor respekt for miljøet og biodiversiteten.

Mas Seren er en økologisk vingård, beliggende i Anduze, i den skønne nationalpark Cévennes, som er fredet af UNESCO.

Nationalparken fik tilkendt titlen International starry sky reserve, i 2018, pga. den fantastiske stjernehimmel om natten. Seren (fra Mas Seren, som vingården hedder) betyder stjerne på Walisisk.

Vingården er certificeret som Agriculture Biologique, og Vin Bio Agriculture France, som er EU`s og Frankrigs certificeringer for økologi.

Vinmarkerne på 6 ha. ligger 300 m over havets overflade. Smukt placeret i hjertet af egeskove, på kuperet terræn, og på stejle skråninger. Omgrænset af levende hegn, lunde og vandløb.

De yngste vinstokke er 25 år, og de ældste er over 60 år gamle.

 Økologisk vin fra Mas Seren 
 Økologisk Hvidvin fra Mas Seren Fordelene fra både kontinental- og middelhavsklimaet, giver nogle helt unikke druer.

Klimaet giver med den regelmæssige nedbør, kombineret med den sydlandske varme, druerne helt unikke vækstmuligheder. Den perfekte kombination.

Om sommeren står de varme dage i kontrast til de kølige nætter, som tillader en langsom udvikling af druerne, så de ikke får for meget varme, og derved får lov til at udvikle deres fulde intense smag.

Hos Mas Seren bliver druerne dyrket med respekt for miljøet, og med fokus på biodiversitet.

 

Naboens får græsser blandt vinstokkene fra efteråret til begyndelsen af foråret. Hestene Cloud og Cosinus hjælper på traditionel maner med dyrkningen af jorden, og høstningen af druerne.

Vinbonden, Emannuelle Schoch, er vintekniker og har arbejdet i mere end 15 år som kældermester, og som vinfremstillingskonsulent. 

Siden 2009 har hun produceret vin i sin egen vingård Mas Seren, med ønsket om god økologisk vin, med respekt for miljøet og biodiversiteten.

 Økologisk landbrug
Domain de Montvac

 Økologisk hvidvin

Er en økologisk vingård som ligger i Vacqueryas.

Louis Avon startede vingården i 1860, og rejste dengang rundt i hele Frankrig, for at lære faget som vinbonde.

Igennem mange år har familien dyrket deres lokale vine på den traditionelle metode.

Domain de Montvac har været drevet af vinbonden Cécile Dusserre siden 1991, som er den 5. generation af kvindelige vinbønder på vingården.

De særlige jordforhold og druesorten giver struktur og en aromatisk harmoni til vinen. Druerne dyrkes uden brug af herbicider og pesticider.

Siden 2014 har vingården været certificeret som Agriculture Biologique, og Vin Bio Agriculture France, som er EU`s og Frankrigs certifikationer for økologi.

De økologiske druer høstes med håndkraft og omsættes med kærlighed til fantastiske vine.

 Vin smagning hos Montvac økologisk vin

Økologiske druer fra Montvac

Cèciles datter Amèlie i gang med at blive oplært som vinbonde, og bliver dermed den 6. generation, der kan føre traditionen videre.

Vinmarkerne strækker sig ud over 22 hektarer i det smukke sydfranske landskab:

  • 3 ha Gigondas vinstokke
  • 17 ha Vacqueyras vinstokke
  • 2 ha Cotes Du Rhone vinstokke
FAQ spørgsmål:

Hvordan vælger jeg en god vin?

Nogle mennesker går efter en specifik drue.

Hvis du ikke har en ynglings drue, så vil vi anbefale dig at vælge en vin som bliver beskrevet som en vin med en behagelig afbalanceret smag, som de fleste vil nyde.

Hvis den er meget tør eller på andre måder skiller sig ud i smagsbeskrivelsen, kan det være et sats at købe den, hvis du ikke er helt sikker på hvad du går efter.

Hvis en vin er behagelig at drikke og dufte til, så går man aldrig galt i byen. Og så kan du også trygt servere den for dine gæster.

Skal jeg vælge en billig eller dyr vin?

Pris og smag hænger ikke altid helt sammen.

Der kan være billige vine som er meget behagelige at drikke, men som måske ikke har så fyldige og runde smagsnuancer som de dyrere vine. Men stadigvæk er det en fornøjelse at nyde dem.

Og der kan også være meget dyre vine hvor man tænker: Hvad er det egentlig jeg har betalt så meget ekstra for? (Det har vi også prøvet!)

I vores verden er der Hverdagsvine, som er den vin som er nem og behagelig for alle at drikke, og derfor også sagtens kan serveres for gæster.

Og så er der de mere dyre vine som er mere komplekse i duft- og smagsoplevelsen. Dem anbefaler vi til særlige anledninger, og naturligvis også til når du får gæster.

Vores vine fra Mas Seren og Domain De Montvac, er udvalgt med stor omhu.

Vores krav til vores vin er at de alle skal have en behagelig smag, som kan nydes af alle.

De dyreste af dem har en mere intens duft- og smagsoplevelse.

Men lige meget hvilken du vælger, kan du være sikker på at du får en god vin til prisen.

Hvordan kan jeg være sikker på om en vin er økologisk?

Alle vores vine bliver produceret efter de økologiske standarder i EU.

Din garanti er mærkningen Agriculture Biologique, som er EU certificeringen, og Vin Bio Agriculture France, som er den franske certificering.

Det sikrer både en økologisk dyrkning af druerne, og en økologisk vinificering.

Tilbage til toppen